Spørg en ingeniør  – forklarer Pontus 

Med over 35 år i branchen har han solid erfaring med at arbejde med lineære applikationer og deres komponenter. Rollco-ingeniør Pontus deler sin viden og smarte tips i seks videoklip og blogindlæg. 

Må man dreje en kuglebøsning rundt om en aksel?

Snurra_Kulbussningen


Ja, hvordan er det egentlig? Kan du dreje kuglebøsningen? Pontus finder ud af, hvordan en kuglebøsning kan belastes, og hvordan den skal monteres i en løsning på den bedste måde.

Til bloggen og videoen

Hvordan vedligeholder og beskytter du bedst din kuglespindel?

Skydd_Kulskruv

 

Det er ikke helt usædvanligt at smøre sin kuglespindel og sin skinneføring med samme interval. Men er det korrekt? En kuglespindel kan faktisk have brug for smøring op til ti gange så ofte som en skinneføring på grund af dens roterende bevægelse.

Hør Pontus fortælle mere i filmklippet

Hvordan vælger du den rigtige motor til din lineære enhed?

Motor_Linjarenhet


Ved du, hvor hurtigt du skal køre? Har du øje for belastning og krav til nøjagtighed? Så har du gode forudsætninger for at kunne beslutte, hvilken motortype der passer bedst til din lineære enhed. Pontus forklarer også, hvornår du måske har brug for et planetgear.

Se videoklippet og læs indlægget

 

Kan du bruge en skinneføring på hovedet?

Skenstyrning_Upp_Och_Ner

 

Pontus fortæller, at han ret ofte bliver spurgt, om man må bruge en skinneføring på hovedet. Kan du f.eks. hænge den fra loftet? Her benytter han lejligheden og afklarer eventuelle spørgsmål herom. 

Er det muligt at hænge en skinneføring på hovedet i loftet?

Hvornår skal du bruge en U-skinne?

Anvanda_USkena


Et robust, holdbart produkt med flere forskellige monteringsmuligheder. Sådan kan man beskrive U-skinnen. Den kan monteres enten med standard clamp console eller ved svejsning.

Pontus fortæller mere om U-skinnen

Hvad skal du overveje, når du installerer din skinneføring?

Montera_Skenstyrning

 

Der er flere forskellige måder at sikre ydelsen af din skinneføring på. Paralleliteten er et område, som Pontus mener, at der absolut bør fokuseres på. Og hvordan undgår man parallelitetsproblemer?

Pontus fortæller dig, hvad du skal tænke på

Få to teleskopskinner helt gratis!

3045_light_pair-1

3045-300 er en teleskopskinne til lette til mellemstore belastninger med 100% udtræk. Vi tilbyder to styk, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig, og få to teleskopskinner