Sådan optimerer du dine køb af lineære systemer

Der er en række faktorer, der kommer i spil, når du skal vælge leverandør af lineære systemer. Det er nemt bare at se på prisen, men der er også en række andre parametre, der har stor betydning. Det handler om lagerkapacitet, leveringstider, reklamationsbehandling og teknisk viden. Her har vi samlet en masse information om og tips til, hvordan du kan optimere dine indkøb.

Hvordan behandles reklamationer af din leverandør af lineære systemer?

Skärmavbild 2020-05-19 kl- 16-12-21

 

 

 

 

 

 

Fejl opstår, og en ordre kan være ufuldstændig, beskadiget eller forkert. Det sker for alle, uanset hvor kræsen og kvalitetsbevidst man er. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvordan din leverandør behandler reklamationer. Grundlaget for al vellykket reklamationsbehandling er kommunikation. Det er nødvendigt, at din leverandør er hurtig til at komme med feedback. Kommunikationen skal være klar, hurtig, ærlig og gennemsigtig.

Få mere at vide om reklamationsbehandling

Lavere livscyklusomkostninger for lineære systemer med åben standard

AdobeStock_308331989

Ved at vælge komponenter, der er direkte udskiftelige til andre mærker, en såkaldt åben standard, kan du sikre dig, at du ikke er fastlåst til eller forpligtet overfor en enkelt producent. Komponenter, der er specialfremstillede og som ikke kan kombineres med andre, har et begrænset antal leverandører, hvilket skaber en risiko for begrænsede leverancer og leveringsforsinkelser.

Få mere at vide om åbne standarder

Sådan optimeres prisen og ydeevnen for lineære systemer

Savings

At billigt og bedst sjældent hænger sammen er ikke så svært at forstå. Men spørgsmålet er trods alt, hvad der er en god pris i forhold til ydeevnen. Det er ofte muligt at vælge komponenter, der har en lavere kapacitet, uden for den sags skyld at skulle gå på kompromis med løsningens funktion og pålidelighed. Men det handler også om at forsøge at tænke smart, når det gælder selve konstruktionen. Nogle gange kan en alternativ løsning gøre det muligt at bruge en komponent, der med lavere omkostninger klarer de samme krav.

Få mere at vide om optimering af ydeevne

Sænk omkostningerne med færdigbyggede løsninger til lineære systemer

Linjarenheter-kostnad

Hvis man udelukkende ser på prisen, når man skal købe komponenter til lineære systemer, giver det ikke det fulde billede af omkostningerne. Selv montagen er en afgørende faktor. Derfor kan færdigbyggede løsninger være en måde at skabe en bedre samlet økonomi på. Selv om en færdigbygget lineær løsning ofte er dyrere i indkøb end hvis man køber bestanddelene separat, kan det stadig sænke omkostningerne, fordi monteringstiden bliver kortere. Desuden kan maskinens struktur ofte forenkles både med hensyn til omfang, bearbejdning og præcisionskrav. Den færdige enhed er også bedre forseglet og kan bedre modstå snavs, hvilket kan øge dens levetid og reducere vedligeholdelsesomkostningerne.

Få mere at vide om færdigbyggede løsninger

Hvad skal du overveje, når du vælger leverandør af lineære systemer?

_77A5117

En måde til på forhånd at danne sig et billede af, om leverandøren kan leve op til forventningerne, er at finde ud af, hvordan deres lager fungerer. Hvor stort er leverandørens lager af standardprodukter, og hvor befinder lager og produktion sig rent fysisk i forhold til din virksomhed? En anden måde er at se på, hvordan leverandøren kommunikerer. Hvis du får hurtige troværdige svar på dine spørgsmål og hurtig feedback på en anmodning om tilbud, tyder det på, at de har gode rutiner og er en kundeorienteret organisation.

Få mere at vide om, hvordan du vælger en leverandør

Hvad er en normal leveringstid for lineære systemer og løsninger?

Time

En faktor, der påvirker leveringstiden, er størrelsen på leverandørens lager. Her handler det om, hvor store mængder de har af de individuelle komponenter. Jo mere der er på lager, desto større er muligheden for at få en kort leveringstid, selvom du har brug for en stor mængde komponenter. Hvis leverandøren har sit hovedlager i Sverige, kan leveringstiden i nødstilfælde komme ned på en til to dage. Dette fordi de ikke er afhængige af usikker langdistancetransport med fly eller skib.

Læs mere om leveringstider

En specialdesignet løsning forbedrede det lineære system inden for rammerne af budgettet

_77A5070

En producent af maskiner til metalbearbejdning havde problemer med at montagen tog for lang tid, og at der opstod problemer med paralleliteten, hvilket igen førte til højere omkostninger. Med en specialdesignet løsning kunne Rollco både effektivisere montagen, øge kvaliteten og holde omkostningerne inden for budgettet.

Læs hele casen

Download vores tjekliste

Når det er tid til at vælge leverandør af lineære systemer, gælder det at finde en, der er serviceorienteret og som kan sikre, at alle leverancer opretholder en høj kvalitet. Lad ikke prisen blive den afgørende faktor, men lyt også til den mavefornemmelse du får, når du kommer i kontakt med leverandøren. Vi har lavet en tjekliste med 10 spørgsmål, som du bør stille dine potentielle leverandører.

Download vores tjekliste med 10 vigtige spørgsmål