Rollco leverer en unik løsning til facaderenoveringsprojekt

Fasad_2


Da facaden på en af Sveriges højeste bygninger, en 70 meter høj boligblok, skulle renoveres, stod det firma, der skulle udføre renoveringen, over for store udfordringer. Med en specialdesignet skinne og vogn fra Rollco kunne entreprenøren udføre facaderenoveringen udefra uden at skulle gå ind i lejlighederne.

Helt ny måde at foretage facaderenoveringer på

Når facaden på en bygning skal udskiftes, er det normalt nødvendigt at arbejde indefra. Det betyder, at man skal ind i de forskellige lejligheder, kontorer og andre rum. Derfor må de mennesker, der bor i bygningen og bruger den, flytte ud, mens arbejdet står på, ofte i flere uger eller måneder. I dette tilfælde var målet at kunne foretage hele facaderenoveringen udefra, uden at man skulle have adgang til lejlighederne indefra. Projektet indebar, at der skulle hejses 3x3 meter store mosaikfliser op.

Et tæt samarbejde med kunden førte til en optimal løsning

Daniel Stifors, salgsrepræsentant hos Rollco, forklarer, hvordan der blev udviklet et løsningsforslag i henhold til kundens specifikationer. Kunden modtog derefter prototype til afprøvning. Efter afprøvningen kom kunden tilbage med yderligere input til, hvordan løsningen kunne ændres, så den passede endnu bedre til deres behov.

– Løsningen, som vi udviklede sammen med kunden, betød, at facaderne blev løftet op og fastgjort udvendigt uden at beskadige det indvendige, fortæller Daniel.

C-RAIL C-rail med vogn

Standardproduktet blev til et specialprodukt

– Det produkt, der blev anvendt, er en simpel bøjet C-skinne. For at kunne fastgøre dem til murene blev skinnerne specialtilpasset på vores værksted, hvor de fik en unik hulafstand med specielt fræsede huller, forklarer Daniel. Selve vognen med de tre monterede ruller blev tilpasset med et unikt chassis og en affjedring, der kunne kompensere for eventuelle vinkelfejl. For at reducere omkostningerne blev der valgt zinkbelagt stål i stedet rustfrit stål. Grunden til dette er, at produktet kun skal bruges til at løfte facaden én gang, dvs. under selve montagen. Derefter fastgøres de nye facade elementer på sin plads. Til at løfte facaderne blev der brugt en kran, som blev fløjet op på bygningens tag, 70 meter oppe i luften.

Til dette projekt blev der anvendt næsten en kilometer skinne og 2.600 vogne. Projektet var stort og enestående i sin art.

Vægtforøgelse – en energibesparelse

De udskiftede facader har øget bygningens vægt med 1000 tons. Panelerne stikker også 30 cm længere ud fra huset end tidligere. De har en isolerende effekt, som vil føre til en betydelig reduktion af ejendommens energiforbrug.

C-rail
Contact Us