Forskellige måder at arbejde med bæredygtighed

Bæredygtighed er et aktuelt problem, der kan tænkes ind i mange arbejdsprocesser. Der er mange forskellige aspekter, du kan overveje, når du vælger og bestiller fra din leverandør. Her giver vi nogle eksempler på, hvordan du let kan gøre bæredygtighed til en vigtig faktor i alt fra valg af komponenter til forsendelsesmetode og emballage.

Spar på både miljøet og omkostningerne

aluminium_hållbarhet


At reducere dine konstruktioners miljøpåvirkning er ikke kun et spørgsmål om bæredygtighed, men kan ofte også have en positiv indvirkning på dine omkostninger – altså en win-win-situation. Der er flere relativt enkle måder at blive mere bæredygtig, når du designer og indkøber produkter til lineære applikationer eller aluminiumsystemer. Vi har samlet seks effektive råd, som kan være gode at have i baghovedet i design- og indkøbsfasen.

Læs alle tipsene

Tænk miljøvenligt, når du vælger bånd til din båndtransportør

_77A5191


Når man designer en båndtransportør, glemmer man ofte at tænke på selve båndet. Vi har talt med Sam, som er applikationsingeniør i Rollco og dagligt arbejder med at konstruere og designe båndtransportører, om hvilke miljøvenlige alternative der eksisterer.
Det er ofte et spørgsmål om fra start af at tænke over, hvad ens reelle behov er. Der eksisterer bl.a. bånd, som ikke indeholder ftalater og halogener.

Læs mere om, hvad Sam har at sige her

Hurtige formatændringer og Leans 7 typer af unødvendig spild

Förpackningsmaskin_omställningmotor


Lean er en velkendt metode til at optimere drift, reducere ressourcespild og skabe mere værdi for kunder. Metoden er baseret på tre principper, hvor det ene, Muda, handler om spild og overflødigt arbejde, der ikke skaber værdi. For de fleste virksomheder er det både indlysende, og noget alle stræber efter, men hvad skal der egentlig til for at lykkes? Udover at ændre arbejdsmetoder og andet løbende forbedringsarbejde, er der mange komponenter og tekniske løsninger, der kan hjælpe dig. En af disse løsninger er positioneringssystemer.

Læs mere om Lean og positioneringssystemer

Transport, lagerføring og lokal forarbejdning fra et bæredygtighedsperspektiv

Transporter_båtfrakt


Det kan være komplekst at skulle vælge en leverandør af lineære løsninger. Det er vigtigt, at leverandøren er teknisk kyndig, at leveringstiden er rimelig, og at serviceniveauet er højt – men også bæredygtighedsspørgsmålet har betydning. Bæredygtighed er et bredt begreb, der bl.a. vedrører transport, lagerføring og forarbejdning. Ved at samarbejde med en leverandør, der arbejder aktivt med spørgsmålet om bæredygtighed, kan du reducere den miljøbelastning, der er relateret til dine indkøb af produkter til lineære applikationer.

Læs mere om bæredygtig transport

Emballage – en vigtig del af din leverance

Emballage_wellpapp


Når du køber lineære løsninger, er det vigtigt, at din leverance når sikkert frem. At beskytte din leverance kræver emballage, der er tilpasset din specifikke ordre. Materiale, udformning og pris er alle vigtige aspekter, som din leverandør bør have in mente, når det kommer til valg af emballage. Derudover bør din leverandør arbejde aktivt for at bruge så miljøvenlig og bæredygtig emballage som muligt.

Mere om emballering af dine varer

Pneumatiske eller elektriske cylindre

Pneumatic input to robot handle in intelligence factory


Pneumatiske aktuatorer er meget almindelige inden for industriel automatisering. Selvom pneumatiske systemer ofte er en god løsning, findes der alternativer, der er mere bæredygtige, især hvad angår økonomi og energibesparelser. Alternativerne har også klare fordele, når det kommer til effektivitet, sikkerhed og produktionskvalitet.

Læs mere her

Prøv selv forskellige aluminiumsprofiler og forbindelser

Hvis du vil teste, hvad der passer bedst sammen, kan du bestille vores gratis prøvesæt! Det består af prøver på aluminiumsprofiler og forskellige forbindelser. Med dem kan du selv teste, hvilke kombinationer der egner sig bedst til dit design.

Bestil vores prøvesæt